dinsdag 19 juni 2018

De wandelaars - Les Aiguilles de Chabrières + de thuisblijvers - Embrun

Deze morgen was er ten huize "La Ruche" al heel vroeg uit de veren. Oskaarken, Krollekopken en ikzelf rijden naar Chorges om brood en extra proviand voor de wandelaars. Het wordt vandaag voor de verandering eens een stevig ontbijt. 
De wandelaars - Chouken, Duracelleken, Duvelken, Krollekopken, Oskaarken en mijzelf. De thuisblijvers - Anneken, Cindieken, Philomène, Poesken en Tientjen.
Deze laatste groep heeft een daguitstap gemaakt naar Embrun. Na aankomst hebben zij de belangrijkste winkelstraat van Embrun bezocht. 's Middags een lekker middagmaal hebben zij een kleine wandeling gemaakt langs de Promenade de L'Achevêché. In de Jardin de L'Archevêché hebben zij het standbeeld van Clovis kunnen bewonderen. Vervolgens is de Cathédrale Notre Dame de Réal bezocht. Voor de terugkeer naar Prunières zijn de nodige inkopen gedaan voor het avondeten.


De wandelaars zijn omstreeks 09:00 uur richting Réallon gereden om vanuit het skistation hun wandeling richting Les Aiguilles de Chabrières aan te vatten. Het vertrekpunt is gelegen op 1475 meter, de eindbestemming is gelegen op zo'n 2400 meter. Op deze hoogte hebben de wandelaars enkele sneeuwplekken moeten oversteken. Wij hebben genoten van mooie uitzichten, als van de vele variaties aan flora en fauna. De tocht van 11 kilometer hebben wij afgelegd in vijf uur effectieve wandeltijd.

Thuis hebben wij na een verfrissende duik in het zwembad mogen genieten van een lekker avondmaal. Ons aangeboden door de thuisblijvers, het was een heerlijke ouderwetse koude schotel. Lekker, het heeft ons allemaal gesmaakt.


1 opmerking:

  1. Groetjes van het thuisfront speciaal aan Kris en Greta en aan de ganse bende. Geniet nog van de laatste dag.
    Groetjes (tante) Maria

    BeantwoordenVerwijderen

Het afscheid van La Ruche - de terugrit naar België

Gisteren is het niet meer gelukt om de avonturen van onze laatste vakantiedag op het blog te plaatsen. Maar wij willen jullie de beleveniss...