zondag 24 juni 2018

Het afscheid van La Ruche - de terugrit naar België

Gisteren is het niet meer gelukt om de avonturen van onze laatste vakantiedag op het blog te plaatsen. Maar wij willen jullie de belevenissen van deze dag ook niet ontzeggen.
Er was reeds vroeg in de ochtend leven in La Ruche - naam van de vakantiewoning. Iedereen had de wekker gezet om voor de terugreis nog te douchen en om de laatste spullen te pakken. De koffiezet heeft overuren moeten draaien om de thermoskannen gevuld te krijgen zodat wij op tijd en stond van een tasje koffie konden genieten.


Na het inladen van de auto's was het wachten op de conciërge - die volgens afspraak tegen 09:00 uur naar La Ruche zou komen. Om 09:10 uur vernemen wij van de conciërge dat zij pas rond 10:00 uur naar de vakantiewoning komt en dat wij niet hoeven te wachten.Met wat vertraging vertrekken wij om 09:15 uur vanuit Prunières richting België. In Chorges wordt nog halt gehouden voor de aankoop van ontbijtkoeken en voor het tanken van de auto's. Omstreeks 10:00 uur kan de terugreis pas voor echt starten. Ergens tussen Chorges en Grenoble wordt er even halt gehouden voor het eten van de ontbijtkoeken. Wij zijn ondertussen al een klein uurtje onderweg.


Om 12:30 uur wordt er gestopt om te wisselen van chauffeur en om een kleinigheid te eten. Er wordt zelfs even gefitnest door Duracelleken en Tientjen.Kort na het vertrek loopt het fout. Wij volgen met het busje de A39 richting Dijon; Duvelken, Tientjen, Philomène en Anneken hebben ons de afslag niet zien nemen en rijden via de A40 verder richting A6. Na telefonisch overleg met elkaar besluiten wij elk zijn eigen weg te rijden richting België.
 Omstreeks 21:45 uur komt het busje aan te Hofstade, de auto komt een klein half uurtje later aan in Hofstade.
Op zondag komt Duvelken - zoals gewoonlijk - een handje toesteken bij het kuisen van het busje. Na een flinke wasbeurt in de carwash en getankt te hebben aan de benzinepomp, brengen wij het busje terug naar de garage te Wieze.
De vakantie is nu definitief voorbij.
In gedachten wordt al uitgekeken naar een volgende editie.
Tot een volgende!


Greetz.

Pluchken Teddy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het afscheid van La Ruche - de terugrit naar België

Gisteren is het niet meer gelukt om de avonturen van onze laatste vakantiedag op het blog te plaatsen. Maar wij willen jullie de beleveniss...