donderdag 21 juni 2018

Bezoek aan de markt van Embrun - boottochtje op het Lac de Serre-Ponçon

Door een avondlijk onweder boven het Lac de Serre-Ponçon hebben wij tijdelijk geen internetverbinding gehad. Hierdoor was het voor ons onmogelijk het blog te publiceren en krijgen jullie ons verslag dan maar met een dagje vertraging te lezen.
Vandaag was het niet nodig om naar de bakker te Chorges te rijden. Wij hebben hiervan geprofiteerd en een halfuurtje langer geslapen.
Omstreeks 10:00 uur zijn wij vertrokken richting Embrun om het marktje met streekproducten te bezoeken. Wij hebben het "Petit Musée du Chocolat" bezocht. Ons bezoek was van korte duur omdat het inderdaad een zeer klein museum betrof.Na het marktbezoek maken wij nog een wandeling rond het historisch stadscentrum van Embrun. De groep Anneken, Chouken, Duvelken en Philomène blijven boven op de rots waarop Embrun is gebouwd. De groep Cindieken, Duracelleken, Poesken, Krollekopken, Oskaarken, Tientjen en ikzelf dalen af om langsheen de oevers van La Durance en om vanuit het dal de wandeling te maken.

Na een heerlijk middagmaal rijden wij terug richting Savines-le-Lac om een boottochtje te maken op het Lac de Serre-Ponçon. Het meer is ontstaan tussen 1955 en 1961 na de bouw van de stuwdam in Serre-Ponçon. Door het ontstaan van het stuwmeer zijn de dorpjes Savines - herbouwd onder de naam Savines-le-Lac en Ubaye verdwenen. Tijdens de boottocht begint het te regenen en merken wij in de omliggende bergen bliksemschichten op, gevolgd door gedonder. 
In de vakantiewoning nuttigen wij voor de eerste keer de maaltijd in de woning. Na het eten merken wij dat wij het niet lukt om verbinding te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het afscheid van La Ruche - de terugrit naar België

Gisteren is het niet meer gelukt om de avonturen van onze laatste vakantiedag op het blog te plaatsen. Maar wij willen jullie de beleveniss...