vrijdag 22 juni 2018

Bezoek aan de Abbaye de Boscodon - bezichtigen van de stuwdam van Serre-Ponçon

Voor onze laatste gezamenlijke daguitstap is er gekozen voor een bezoek aan de abbaye de Boscodon uit de 12de eeuw en om de stuwdam van Serre-Ponçon te bezichtigen.
De abbaye de Boscodon situeert zich tussen Savines-le-Lac en Crots in het midden van een naaldwoud. De abdij is gelegen op een hoogte van 1150 meter en is in de 12de eeuw gebouwd in Romaanse stijl. In 1972 is de abdij beetje bij beetje in haar oorspronkelijke staat hersteld door een organisatie die zich de vrienden van de abbaye de Boscodon noemen. Vandaag kan men de abdij bezoeken in de originele vierkante bouw.
Na het bezoek aan de abdij was het de bedoeling om naar nog een drietal mooie vergezichten te gaan. Het bosbeheer heeft er echter anders over beslist. De weg naar de vergezichten was afgesloten omdat er transporten met boomstammen moest passeren.
Wij hebben van een lekker middagmaal aan de abdij genoten. Duvelken, Tientjen, Anneken en Philomène zijn na het middagmaal terug naar de vakantiewoning gereden.
De rest van de groep is richting Rousset gereden om er de nabijgelegen stuwdam Serre-Ponçon te bezichtigen. De basis van de stuwdam is 650 meter breed en de bovenzijde is nog zo'n 10 meter breed. Aan beide zijden van de stuwdam is een elektriciteitscentrale gelegen.
Op de terugweg naar de vakantiewoning hebben wij nog even halt gehouden in Chorges om het oude stadsgedeelte te bezoeken.
Daarna is het rusten geblazen en samen te genieten van de laatste vakantieavond in Frankrijk.Het weer is - op een regenavond na - heel goed geweest met veel zon en warme temperaturen. De weergoden zijn ons ook bij deze editie gunstig gezind geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het afscheid van La Ruche - de terugrit naar België

Gisteren is het niet meer gelukt om de avonturen van onze laatste vakantiedag op het blog te plaatsen. Maar wij willen jullie de beleveniss...