donderdag 21 juni 2018

Daguitstap Briancon - boswandeling rond de Abbaye de Boscodon

Vandaag zijn omstreeks 10:00 uur Anneken, Chouken, Philomène, Poesken, Tientjen en ikzelf met het busje vertrokken richting Briancon. Duracelleken, Duvelken, Krollekopken en Oskaarken vertrokken voor een boswandeling in de omgeving van de Abbaye de Boscodon. Voor het vertrek van de wandelaars heeft Cindieken nog snel de voetjes van Oskaarken onder handen genomen.

  
Briancon is de hoogstgelegen stad van Frankrijk en een bekend ski-oord. Het hoogst gelegen stadsgedeelte van Briancon betreft de oude stad met in de onmiddellijke omgeving en omliggende heuvels verschillende versterkte verdedigingsforten. In de oude stad zijn leuke winkeltjes en restaurantjes, ook enkele musea zijn te bezichtigen. Het museum van de zilvermijnen, alsook de verdedigingsforten zijn enkel onder begeleiding van een gids te bezichtigen.

Op de terugweg naar huis houden wij in een dorpje nog even halt aan een meertje. Na een korte wandeling genieten wij nog van lekkere en verfrissende alcoholvrije cocktail. Thuis nemen wij nog snel een duik in het zwembad.De wandelaars starten hun wandeling aan de Abbaye de Boscodon en maken een tocht door de bossen in de onmiddellijke omgeving van de abdij uit de 12de eeuw. Tijdens de wandeling komen zij meerdere vergezichten tegen, zelfs een marmot wordt gespot. Bij de terugkomst aan de abdij wordt eerst nog een verfrissende drank genuttigd alvorens de terugreis aan te vatten.


Tijdens de terugrit wordt nog even gestopt aan een pizzeria en wordt het avondmaal meegebracht. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het afscheid van La Ruche - de terugrit naar België

Gisteren is het niet meer gelukt om de avonturen van onze laatste vakantiedag op het blog te plaatsen. Maar wij willen jullie de beleveniss...